donderdag 14 november 2013

Oud-Zwarte Piet opgepakt.

Oud-Zwarte Piet opgepakt.
ANP - Alphen aan den Rijn.
Afgelopen week is de politie met meerdere antiracisme-teams een huis binnengevallen, waar een oud Zwarte Piet zich al 35 jaar verborgen hield. De politie werd gealarmeerd door verontruste buren die zich al enige tijd stoorden aan de opruiende Sinterklaasliederen die steeds vaker vanuit het verwaarloosde pand aan de Cantharel te horen waren.
De lang gezochte en gevaarlijk geachte ex-Zwarte Piet, de 56 jarige Peter de H. verklaarde nog altijd achter zijn ideeën te staan en geen moment spijt te hebben van zijn toenmalige activiteiten. "Ik was 18 toen ik voor het eerst Zwarte Piet speelde. Wij waren een elitekorps, met echte zwarte huidverf, een kroespruik en vette rode lippenstift. We stonden voor onze idealen! Wij lieten onze oorringen niet afnemen door dat linkse tuig. Zwarte Piet Forever!"

Het bericht is nu pas door Justitie vrijgegeven, omdat vermoed wordt dat De H. leiding geeft aan een ondergronds netwerk van Oud- en Neo Zwarte Pieten, dat onderverdeeld in kleine cellen zijn desastreuze werk doet. 
 
De H. zal worden overgedragen aan het VN-tribunaal te Den Haag. Hem wordt ten laste gelegd zich schuldig gemaakt te hebben aan kinderliefde, uitdelen van suikerwerk (een overtreding van de Zorgverzekeringswet), schoorsteenvredebreuk, openbaar wangedrag en verkleedpartijen op de openbare weg, waar tegenwoordig een maximumstraf van 45 jaar op staat.
De H. liet via zijn advocaat weten nog altijd trots te zijn op zijn kinderen, die ook het Zwarte Pieten uniform gedragen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten